nasiona owocu moreli gorzkiej

Większość z nas konsumując owoce obiera je ze skóry, wyrzuca pestki nie zdając sobie sprawy, ze to najwartościowsze elementy. To tuż pod skórką skumulowanych jest dużo wartościowych składników odżywczych. Nadzwyczaj dobre morele sprzyjają zdrowiu i urodzie, normują ciśnienie, przemianę materii, funkcjonowanie nerek działają odkwaszająco, toteż winny je spożywać osoby chorujące na zgagę. A co robimy z pestką? Rozumie się samo przez się wyrzucamy, ale to błąd.

owoce

Autor: Marie Shoots
Źródło: http://www.flickr.com
Pestki moreli gorzkiej mają witaminę B17, inaczej zwaną amigdaliną albo letrilem. Przeprowadzając w licznych krajach niezależne badania stwierdzono, że substancja ta ma właściwości przeciwnowotworowe. Przedstawiono co niemiara przypadków jej zbawiennego działania.http://www.novagroup.pl/kategoria/kosmetyki-do-spa-kurland kosmetyki do spaEfektywność jej to prawie 100% przypadków, leczy nawet w najwyższym stopniu złośliwe nowotwory, z zastrzeżeniem, że organizm nie został przedtem poddany chemii i naświetlaniom. Działanie witaminy B17, jaką zawierają pestki moreli gorzkiej jest skuteczne i tanie – sprawdź na stronie .A co na to maty ceramiczne farmakologiczny? Na tej metodzie kuracji nie można dorobić się, a możemy wręcz stracić, toteż negowany jest ten prosty sposób walki z rakiem. Im nagminniej pojawiają się wiarygodne wiadomości o efektywnych uzdrowieniach tą drogą tym bardziej zwiększają się na nią ataki. Gdyby na szeroką skalę rozeszłaby się informacja o skuteczności leczenia raka B17 przemysł farmakologiczny odniósłby wysokie straty. We współczesnej medycynie pierwsze dane o leczniczym oddziaływaniu pestki moreli gorzkiej ukazały się już 50 lat wstecz. Uważa się, że od tego czasu wyleczono około 100 tys. chorujących. Jednakże o zbawiennych efektach wpływu amigdaliny pisano już w egipskich papirusach sprzed 5000 lat. Wodę migdałową zalecano do kuracji raka skóry. Niewątpliwie w każdej sytuacji wymagana jest przezorność. Konsumując pestki moreli gorzkiej też nie należy przesadzać. Polecana dawka to 1 pestka na 5kg wagi ciała, ale nie więcej jak 30 dziennie gdyż przekroczenie może powodować torsje i zawroty głowy (zobacz szczegóły). Istotne jest, by pestki były gorzkie, pochodziły z moreli hodowanych ekologicznie, trzymane były w miejscu suchym i ciemnym. Pestki moreli gorzkiej oprócz amigdaliny bogate są w witaminy A, E i magnez.