Obiad jak u mamy w zasięgu ręki, podczas zdobywania górskich szczytów

Liofilizacja jest to proces konserwacji jedzenia przez pozbycie się wody po zamrożeniu. Mimo że nazwa brzmi tajemniczo i nowocześnie, metodę tę wykorzystywali już Indianie, a w latach sześćdziesiątych pracownicy NASA.
Żywność przy udziale niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i traci wodę, dzięki temu produkty nie tracą swoich walorów smakowych.

Proces ten jest przeprowadzany za pomocą nowoczesnych sprzętów. Lyo food z łatwością znajduje co raz to nowych klientów wśród sportowców, czy turystów – . Dania liofilizowane mają taki sam naturalny skład jak przed obróbką, a dzięki zmniejszonej masie zajmują dużo mniej miejsca w plecaku. Nie ma lepszej metody odżywiania się podczas górskich wypraw, na które należy zabrać niewielką ilość rzeczy. Jedynym problemem może być koszt i konieczny dostęp do ciepłej wody.
czas na rozliczenie pit

Autor: eFile989
Źródło: http://www.flickr.com
lyo food

Autor: ^ Missi ^
Źródło: http://www.flickr.com
Sam przebieg przygotowania posiłku lyo food jest banalnie łatwy i szybki. Wystarczy zalać posiłek ciepłą wodą, poczekać aż nabierze naturalnego kształtu, następnie cieszyć się jego pysznymsmakiem. Liofilizowane jedzenie jest pełnowartościowe i w smaku jest niemalże jak obiad przygotowany w domu, a jeśli do tego jesteśmy otoczeni przez wspaniały górski krajobraz to, o czym marzyć więcej? Wybór artykułów, jakie można poddać obróbce liofilizacji jest bardzo duży poczynając od produktów roślinnych, ziół, poprzez mięso i ryby. Każdy składnik musi być liofilizowany osobno.

Łączy się je dopiero w chwili przygotowania do spożycia, co gwarantuje, że produkty lyo food nie pozbywają się swoich wartości odżywcze.
Aktualnie jedzenie (pizza łomianki) liofilizowane jest łatwo dostępne dla każdego, a jego wybór jest bardzo duży. Warto podczas najbliżej wycieczki górskiej, spróbować takiej formy przygotowywania posiłków.