Obiad jak u mamy w zasięgu ręki, podczas zdobywania górskich szczytów

Liofilizacja jest to proces konserwacji jedzenia przez pozbycie się wody po zamrożeniu. Mimo że nazwa brzmi tajemniczo i nowocześnie, metodę tę wykorzystywali już Indianie, a w latach sześćdziesiątych pracownicy NASA.


Żywność przy udziale niskiego ciśnienia i niskiej temperatury zamarza i traci wodę, dzięki temu produkty nie tracą swoich walorów smakowych.




Proces ten jest przeprowadzany za pomocą nowoczesnych sprzętów. Lyo food z łatwością znajduje co raz to nowych klientów wśród sportowców, czy turystów - http://www.wgl.pl/pokrowiec-deuter-rain-cover-i.html. Dania liofilizowane mają taki sam naturalny skład jak przed obróbką, a dzięki zmniejszonej masie zajmują dużo mniej miejsca w plecaku. Nie ma lepszej metody odżywiania się podczas górskich wypraw, na które należy zabrać niewielką ilość rzeczy. Jedynym problemem może być koszt i konieczny dostęp do ciepłej wody.


odwzorowanie - sklepy
Oprawcowane przez: Mariusz Chilmon
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com


czas na rozliczenie pit
Oprawcowane przez: eFile989
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com


lyo food
Oprawcowane przez: ^ Missi ^
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com


Sam przebieg przygotowania posiłku lyo food jest banalnie łatwy i szybki. Wystarczy zalać posiłek ciepłą wodą, poczekać aż nabierze naturalnego kształtu, następnie cieszyć się jego pysznymsmakiem. Liofilizowane jedzenie jest pełnowartościowe i w smaku jest niemalże jak obiad przygotowany w domu, a jeśli do tego jesteśmy otoczeni przez wspaniały górski krajobraz to, o czym marzyć więcej? Wybór artykułów, jakie można poddać obróbce liofilizacji jest bardzo duży poczynając od produktów roślinnych, ziół, poprzez mięso i ryby. Każdy składnik musi być liofilizowany osobno.


1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.