Dobra herbatka jako produkt który usuwa zmęczenie.

Dobra herbata przydaje energii i eliminuje zmęczenie. Powiększa ciśnienie, ożywia bicie serca i aktywizuje układ nerwowy. Pod działaniem kofeiny rozszerzają się naczynia krwionośne w organach, muskułach i mózgu, co usprawnia umysł, pogłębia skupienie i utrwalanie, oraz dodaje sił. Kofeina która jest w herbacie rozjaśnia rozum na dłużej aniżeli ta która jest w kawie.


picie herbaty
Oprawcowane przez: Elin Schönfelder
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com
Demmers - Sklep herbaciany proponuje najrozmaitsze jej rodzaje. W zależności od sposobu wytwarzania rozróżnia się herbatę czarną fermentowaną, czerwoną po części fermentowaną, natomiast herbata zielona i biała nie są poddawane fermentacji. Najlepsze są mniej przetworzone, zielone i białe. Herbaty smakowe redukuje się z rozmaitych herbat czarnych, bądź zielonych z dodatkiem pąków, albo kwiatów. Herbaty dla gastronomii to wysoka jakość towaru, który docenią miłośnicy tego napoju. Herbatki expresowe są w sprzedaży w dwóch rodzajach, indywidualnie pakowane, typowe torebeczki i liściasta herbata zamknięta w torebce przeznaczająca do czajniczka. Ważnym elementem sprzedaży herbaty w lokalu gastronomicznym jest jej ekspozycja. Pojemniki do saszetek pozwalają na wyeksponowanie oferowanej herbaty w gablotce, na bufecie, bądź zaprezentowanie herbaty wprost przy stole klienta. Jej właściwości uzdrawiające są od tysiącleci wykorzystywane w medycynie chińskiej Współczesne badania wskazują, że w zielonej herbacie można znaleźć pełne bogactwo antyoksydantów. Są one intensywnymi związkami biorącymi udział w eliminacji wolnych rodników niszczących komórki i wiodących do nowotworów, starzenia się organizmu, miażdżycy.


kliknij
Na podstawie danych z: pixabay.com
Herbatkę warto pić nie jedynie ze względu na walory smakowe, ale także dlatego, że wspomaga zachować zdrowie i urodę, pod zastrzeżeniem, że poprawnie się ją sporządzi, i popija z wyczuciem. Herbata hodowana jest w wielu krainach strefy zwrotnikowej, w największej ilości w Chinach i Indiach, lecz także poza Azją. Do wyrobu stosuje się pączki i liście, które oddaje się suszeniu. Warto mieć pojęcie, że zielona herbata odmładza i dezynfekuje, a czerwona wspomaga utratę wagi. Picie odpowiednio parzonej herbatki to nie tylko rozkosz dla podniebienia, lecz też pożytek dla organizmu.
2018-02-05 09:44
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.