Najbardziej solidne garnki spotkasz w gastronomii. Są niezniszczalne i niezawodne, najbardziej wytrzymałe. Pamiętaj, że gwarantują najwyższą jakość

Nim zaczęto robić garnki gastronomiczne z doskonałej szlachetnej stali nierdzewnej, wykorzystywano odmienne surowce. Przede wszystkim poszła ceramika, a później miedzi i aluminium. W jeszcze późniejszym okresie zaczęto wyrabiać garnki żeliwne. Teraz prawie na sto procent mamy najdoskonalsze opcje, bo nikiel i chrom, z którego wyrabia się naczynia, wspaniale przewodzą ciepło, co skutkuje tym, iż rozkłada się ono równomiernie. Co więcej, tego typu garnki nie są podatne na korozję.
naczynia
Jakie mamy typy garnków gastronomicznych? W ofercie możemy wyróżnić trzy typy garnków, czyli niskie, średnie i wysokie. Każdy z osobna nadaje się do konkretnego gotowania. Niskie są wspaniałe do gotowania nieznacznej ilości jedzenia, a także do przygotowywania osobnych składników do bardziej złożonego dania. Najpotężniejszy garnek z kategorii niskich może mieć wysokość 20 centymetrów oraz pojemność 39 litrów. Garnki o średniej wielkości maja zaś pojemność od 2 do 34 litrów. Zobacz garnek do robienia soków.

Różne notki

W jaki sposób przy okazji remontu generalnego domu zupełnie zmienić prezencję mieszkalnego wnętrza

wnętrza
Oprawcowane przez: www.stylemepretty.com/
Na podstawie danych z: www.stylemepretty.com/
Posiadanie gustownie wyposażonego domu staje się marzeniem każdej pani domu. Aby jednak konkretne pomieszczenie nie odstraszało gości, trzeba je co jakiś czas zmieniać i równocześnie dostosowywać do obecnie obowiązujących tendencji w modzie. Zdarzają się małżeństwa, które przez nawet szesnaście lat nie przeprowadzają żadnych renowacji w domu.


To pomaga odpowiednio je dobrać do określonego zadania, do użytkowania we własnej kuchni czy w punkcie gastronomicznym. Pojemność garnków wysokich obejmuje od 3 do 100 litrów. Te pokaźniejsze mogą mierzyć nawet 51 cm i mieć średnicę do 50 cm. Doskonale się sprawdzają w domach, w których stołuje się duża, wielopokoleniowa rodzina. Niezbędne są jednakowoż w punktach gastronomicznych i innych miejscach, gdzie trzeba przygotowywać dużo potraw. Wygląd garnków stosowanych w gastronomii nie powinien wzbudzać jakichkolwiek wątpliwości. Powinny być zrobione ze wspomnianej wcześniej stali nierdzewnej. Muszą być wyposażone w uszka lub rączki wykonane z identycznego tworzywa. Każdy garnek gastronomiczny musi posiadać także dołączoną pokrywkę, przeważnie szklaną, także ze stali nierdzewnej. Tego typu garnki mają tez bardzo ciekawe, solidne dno. Złożone jest ono z trzech warstw. Na pewno zainteresuje Cię również strona.

gotowanie
Oprawcowane przez: Sam Howzit
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com
Pierwsza warstwa to stal nierdzewna, kolejna aluminium, a ostatnią znów stal. Garnki tego typu zazwyczaj są robione w technologii Impast. Dzięki temu odznaczają się one wytrzymałością, mogą równocześnie równomiernie przewodzić ciepło. W ten sposób dania będą się równomiernie nagrzewać. Dzięki temu możemy mieć pewność, że dania będą się szybciej przygotowywać, co przecież wiąże się również z oszczędnością gazu czy energii elektrycznej. Powinniśmy również zaznaczyć atuty estetyczne tych garnków, czyli ich ergonomiczny kształt, a także niebywałą funkcjonalność.
2020-05-17 07:48
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.