Jaki typ patelni należy zakupić, aby być całkowicie usatysfakcjonowanym?

Współcześnie mamy bardzo duży wybór niemal każdego sprzętu. Chociaż wydawać by się mogło, że staje się to ważną zaletą zakupów, tak naprawdę po prostu sprawia, że nie wiemy, co zakupić i co jest najlepsze. Niemałym problemem może być nawet zakup patelni. Wyprodukowane z różnych tworzyw, o odmiennej powłoce czy też głębokości... Co kupić? Należy przyjrzeć się różnym rodzajom i wybrać ten najodpowiedniejszy dla siebie.


garnki
Oprawcowane przez: Karrie Nodalo
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com
Obecnie na rynku jest bardzo dużo odmiennych typów patelni. Zaczynając od teflonowej przez żeliwne do ceramicznych. Patelnie z teflonu są prawdopodobnie najlepiej znanym rodzajem na rynku. Ich niewątpliwą zaletą jest możliwość nieużywania tłuszczu do smażenia. Pozwala na to powierzchnia patelni. Może zdarzyć się jednak tak, że powłoka będzie cienka. Wtedy bardzo łatwo o zarysowania. Przez nie smażone produkty może przywierać do powierzchni patelni. Warto dobrać taką patelnię, w której warstwa teflonu jest grubsza. Patelnia teflonowa jest bardzo dobra m.in. do smażenia naleśników. Zobacz garneczki.pl. Patelnie z powłoką ceramiczną są także niezwykle popularne. Zazwyczaj są białe, choć nie jest to wyznacznik. Przede wszystkim przy zakupie należy zwrócić uwagę na to, czy powierzchnia jest całkowicie gładka. Posiadamy wtedy stuprocentową pewność, że to naprawdę patelnia ceramiczna. Ceny takich naczyń nie są małe, jednakże jakość jest faktycznie wysoka. To kolejna patelnia, w której nie trzeba używać dużej ilości tłuszczu.

1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.