Brytfanna
Brytfanny
Na podstawie danych z: garneczki.pl

Zestawy kuchenne umożliwiają przyrządzenie dań bez wykorzystywania oleju kuchennego

Brytfanna, to bardzo ważny przedmiot, który stosuje się do przyrządzania różnych sosów, gulaszu, czy też innych płynnych potraw, wymagających tzw. duszenia, aby uzyskały należytą konsystencję i smak. Produkowana jest ona z odpowiedniego materiału, jaki jest wytrzymały na wysoką temperaturę i który przeważnie pozwala na przyrządzanie potraw bez konieczności używania oleju, lub innych tego typu dodatków.
Do tego typu narzędzi kuchennych, które także nie wymagają użycia oleju wlicza się patelnia grillowa. Jest ona najczęściej wytwarzana w ten sposób, że zawiera ona mini ruszt, gdzie układa się kiełbasęoraz inne potrawy grillowe i poprzez to tłuszcz spływa na dno patelni.
gotowanie
Oprawcowane przez: Sandy Dakers
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Do pieczenia mięsa odpowiednia jest brytfanna

Brytfanna to podstawowe wypełnienie kuchni

Przygotowując dania dla familii, pragniemy aby wciąż były one zdrowe i głównie pyszne, tak by każdy chętnie powracał do domu, z myślą, że czeka na niego przyszykowany przez nas obiad. Przez to jeśli chcemy swojej familii podać idealnie opieczone mięso, które będzie miękkie oraz równocześnie da nam smaczny sos, to w naszej kuchni musi się pojawić brytfanna.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.